"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

9 Aralık 2010 Perşembe

BİR ÇORBA TARİFİ VE BU ARALAR BEN...

Bu çorbanın bir adı yok yani "benim bildiğim bir adı" yok en azından. Çok sevdiğim büyük halam yıllar önce kendisine yemeğe gittiğimizde bize bu çorbayı yapmıştı. Hepimiz çok beğendik ve canım annem tarifini aldı. O gün bugündür çorbanın adı bizde "Fatma Hala Çorbası"dır:) Bu çorbayı daha öğrenciyken yapmayı öğrenmiştim. Ev arkadaşlarım da çok severlerdi. Eşime de ilk kez geçen gün yaptım amaaaaa.. Aması şu ki benim çorba konusunda makus talihim bir türlü değişmiyor.. Her zaman bir anormallik yaşıyorum. Eşim sonunda iyi çorba yapamadığım kanaatine varacak:) Tabi hala varmadıysa:):) İlk zamanlar çorbaların kıvamını ayarlamakta zorlanıyordum. Şimdi şükür onu atlattım:) Bu çorbada da şehriyeyi biraz fazla kaçırmışım.. İlk gün idare ettik neyseki.. Ertesi güne artan çorbayı biraz su ekleyerek seyreltmek durumunda kaldım. Zira kendisi çorbadan çok bir şehriye lapasını andırıyordu:) Bu kadar kusurunu saydıktan sonra denemek isteyen olur mu bilmiyorum ama tarife geçeyim:) Miktarlar tencerenin boyutuna göre ayarlanabilir. Onun için miktar belirtmiycem. Öncelikle biraz tereyağ ve sıvıyağ karışımında unu kavuruyoruz. Buram buram kokusunu aldığımız una suyu ilave ediyoruz. Daha sonra küçük küçük doğradığımız havuç ve patateslerimizi suya katıyoruz. Havucun pişip pişmediğini kontrol edip iyice haşlandığına kanaat getirdikten sonra tel şehriyesini ve tuzunu ekliyoruz. Tel şehriyenin pişmesi zaten çok kısa sürüyor. Şehriye pişince çorba pişti demektir. Ocağın altını söndürdükten sonra da maydanozları ilave ediyoruz.. İşte bu kadar.. Pratik ve lezzetli bir çorba...
BU ARALAR........
*Hafta sonu Av Mevsimini izledim. Beğendim, tavsiye edilir..
*Hafta başından beri içimde bir burukluk var. Annemi, babamı, ablamı ve sanırım İstanbul'u özledim...
*Başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediği ütümü yine düşürdüm:( Umarım çalışır..
*Kafamı nutella kavanozun içine sokasım var. Kendime hakim olamıyorum..
*Çok sevdiğim bir arkadaşımın bebek beklediği haberini aldım.. Çok sevindim..
*Eczaneye gelip de "daha bebek yok mu?" diyenlere artık tahammül edemiyorum. Alakasız insanları niye bu kadar ilgilendiriyorsa?..
*Yarın Cuma.. Hafta sonu geldiği için mutluyumm... Gerçi eve biraz iş getirmek durumunda kalıcam ama neyyseeeee YAŞASIN TAATİLL.. :)
Posted by Picasa

6 yorum:

  1. Fatma hala çorbası:)
    Ne güzel maşaAllah.Ellerine,gönlüne sağlık.Afiyet olsun sizlere..
    Nutella hastalığı bende de var bu arada!
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canımm. Selam ve dua ile:)

    YanıtlaSil
  3. cnm çorba çok sağlıklı gözüküyor :) bebek mevzusunda katılıyorum, millete ne oluyorsa :) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok saol canım:) dimi ama? hele bazen öyle şeyler söylüyorlarki şok oluyorum.. ve zaman geçtikçe tahammül etmek daha da zorlaşıyor.. benden de sevgileer:)

    YanıtlaSil
  5. Tadını bilmem ama görüntü süper.Çok pratikmiş.Eline emeğine sağlık.Tatil bitti bile:(Sağlıklı,mutlu,bol kazançı bir hafta diliyorum sana.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim canım:) güzel dileklerinin senin için de gerçekleşmesi duasıyla.. sevgilerr:)

    YanıtlaSil