"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

17 Şubat 2011 Perşembe

DOĞAL TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ-1


Sömestr tatlinde -annem de bizdeyken- ablam ve eniştemin bize geldiğini daha önce yazmıştım. Uçakları Gaziantep'e inmişti. Bizde fırsattan istifade Antep'de biraz dolaştık. Tarihi bir çarşı olan "Zincirli Bedesten"e uğramamak olmazdı:) Daha önceki gezmelerimden bedestenle ilgili görüntülere bakmak isterseniz burayı tıklamanız yeterli...
Bu renkli çarşıda gezerken annem doğal taşlardan yapılımış takılar satan bir dükkanın önünde durdu. Daha önce televizyonda bir uzmandan doğal taşlar ile ilgili bişeyler dinlemiş ve not almış. Ablam ve bana resimde gördüğünüz  -adının  ametist  taşı olduğunu öğrendiğim- bu mor taşlı bilekliklerden aldı..:) Benim migrenim olduğu için sık sık başağrısı çekiyorum. Biraz da stresli bir yapım olduğundan taşların özelliklerini dinlerken benim buna ihtiyacım olduğunu düşündü sanırım canım annem;) Bilekliği aldığımız yerden taşlarla ilgili bir de broşür almıştım. 40'tan fazla doğal taş ve bunların özellikleri yazıyor. Bende birkaç postta bunları paylaşmayı düşündüm. Bugüne kısmetmiş...
AMETİST:Aşk taşıdır. Elektrik yükü taşıdığından bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir. Negatif enerjiyi toplayarak pozitif enerjiye dönüştürür. Depresyona faydalıdır. Şifa bakımından en güçlü taştır. Cilt göz hastalıklarına, alerjiye, migren ve baş ağrılarına, kalp rahatsızlıklarına, uykusuzluğa iyi gelir. Pembe kuvarsla birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.
TURKUAZ: İletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder. Nazara karşı etkilidir. Kemiklerin sağlıklı kalmasını sağlar. Kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur. Migreni hafifletir. Öksürüğü azaltır. Kan dolaşımı, ciğerler ve solunum sistemini destekler. Tansiyonu düzenler.
KEHRİBAR: Ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafifletir. Kullanılan kehribarın ağrıyan yerin büyüklüğü kadar olması etkisini güçlendirir. Soğuk algınlığı, astım,guatr ve bronşit tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan üstündür. Sol elde oynandığında bedenin elektriğini toplar. Elektrik yükünü azalttığı için depresyona da faydalıdır.
LAL(GARNET): Ticarette başarılı olmayı sağlar. Geçmişi hatırlamaya yardımcı olur. Hayal gücünü kuvvetlendirir. Karabasanları önler. Enerjisi damarlar için faydalıdır. Cinsel ilişkiyi ve duyarlılığı arttırır. Kristal kuvarsla birlikte kullanımı etkisini arttırır.
LAPİS LAZULİ: Melankoli ve depresyonu ortadan kaldırır. Kaygıyı azaltır. Kemikleri kuvvetlendirir. Tansiyonu düzenler. Tiroit bezlerini harekete geçirir. Küçük çocukların solunum yolu hastalıklarından korunmasını sağlar. Uyuyamama, işitme bozukluğu, solunum ve sindirim bozukluğunun tedavisine yardımcı olur.
MERCAN: Nazara karşı kullanılır. Ev ve ailelerdeki olumsuzlukları ve olumsuz enerjiyi ortadan kaldırır. Kararlılık sağlar. Konsantrasyon eksikliğini giderir. Heyecanları, aşırı duygulanmaları ortadan kaldırır. Kalbi ve dalağı kuvvetlendirir. Hormon sistemini dengeler.
ONİKS: Kadın erkek ilişkilerini dengeler. Evliler arasında uyumu oluşturur. Bağımlılıktan kurtulmayı sağlar. Otokontrol yeteneğini geliştirir. Meditasyon sırasında içimizi görmeye yardımcı olur. Seksüel hırsları zayıflatır.
SİTRİN: Başarı taşıdır. Aurayı temizler. Negatif enerjiyi dağıtır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Antioksidan etkilidir. Göz hastalıklarına karşı koruyuucudur.
AKİK: Stresi yok eder. Enerji verir. Akıl ve mantık gücünü geliştirir. Nazara karşı koruma sağlar. Hamilelikte anne ve bebek sağlığı için faydalıdır. Tansiyonu dengeler.
AKUAMARİN: Bereket ve uğur taşıdır. Sezgileri kuvvetlendirir. Kendine güveni arttırır. Strese ve gerginliğe iyi gelir. Meditasyon için yararlıdır, belleği berraklaştırır. Solunum yolları rahatsızlıklarına, boğaz ağrılarına, astım, bronşit ve tiroit bezi rahatsızlıklarına iyi gelir..
Bugünlük bu kadar.. Devamı gelecek inşaallah...

4 yorum:

  1. İşim gereği taşlarla ilgiliyim zaten.bu taşların özelliklerini ve etkilerini çokça müşterilerimize aktarıyoruz.Aralarında benim bilmediklerimde var.Teşekkür ederim çok faydalı olacak.

    YanıtlaSil
  2. MİMLENDİN BANA UGRAYIP Bİ ALIVERİRSEN EMANETİ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  3. amtist taşını bende seviyorum rengi çok cezbediyor beni

    özelliklerini öğrendikten sonra aryı bi sevdim ama :)

    YanıtlaSil
  4. &limon çiçekleri: Rica ederim.. Ben de teşekkür ederim ilginize..
    &yaşamak güzeldir mi: Teşekkür ederim ilk fırsatta cevaplıycam inşallah..
    &muhabbet sofrası: Di mi rengi süper.. Benim en sevdiğim renklerden biridir mor.. Özellikleriyle beraber rengi de çekiyor insanı..

    YanıtlaSil