"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

23 Şubat 2011 Çarşamba

DOĞAL TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ-2

AVENTURİN: Şans taşıdır. Deprosyana karşı etkilidir. Kalp sağlığı için etkilidir.
AMAZONİT: Duygusal yaraların iyileşmesini sağlar. Aşk ve sevgi ile ile ilgili iletişim becerisini arttırır. Doğumu kolaylaştırır. Kalp, kaslar ve sinir sistemi ile ilgilidir.
OPAL: Negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır. Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst ben'e ulaşmak için kullanılabilir.
ZÜMRÜT: Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbrek kuvvetlendirdiği bilinir. Beden-ruh-zihin için tonik vazifesi görür ve kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır unsurlarını içerir. Zümrüte kimi yerlerde "koşulsuz aşk taşı" da denmektedir. Sevgililerin birbirine verebileceği en iyi armağan olarak görülür.
SAFİR: Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirir.Tüm salgı bezlerini harekete geçirici özelliğe sahiptir. Sinirleri sakinleştirir ve konsantrasyonu arttırır. Aşkta sadakatı sağlar, yanlış davranışları engeller.
HAVLİT: Öfkeyi ve kızgınlığı engeller. Strese iyi gelir. Kalsiyum dengesini sağlar. Dişler ve kemikler üzerinde olumlu etkileri vardır.
ARAGONİT: Özellikle kemik, kas-sinir hastalıklarında, spazmlarda büyük etkisi vardır. Kırılan kemiklerin iyileşme sürecini hızlandırır. Saç kaybında tedavi edicidir. Ateşi düşürür, iltihabı azaltır. Aşırı yorgunluk hissedenlere canlılık verir.
İNCİ: İnci aynı dişlerimiz ve kemiklerimiz gibi kalsiyumdan oluşur ve besinlerle aldığımız kalsiyumun vücudumuz tarafından gerçekten kullanılmasını sağlar. Kemik ağrılarında, kronik baş ağrıları ve migrende etkilidir.
HEMATİT: Stresi azaltır. Hafızayı kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Eklem romatizmalarına karşı etkilidir.
KANTAŞI: Anlayışı ve hafızayı kuvvetlendirir. Zihni karmaşık düşüncelerden arındırır. Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır. İnsanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır.
RODONİT: Vücudun sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret arttırıcıdır.
PİRİT: İletken olma özelliğinden dolayı kan. safra ve ifrazlar gibi vücut sıvılarının dolaşımlarını etkileyerek yönlendirir ve böyle birçok organ ve dokular üzerinde etkili olur.
MALAKİT: Arındırma, temizlik taşıdır. Verdiği enerji koruyucu bir cila gibi bedeni kaplar. Gerilimi ortadan kaldırır. İçe gömülen acıları ortaya çıkarır ve çözümlenmesine yardım eder. Diş ağrısı, doğum sancısı, romatizma ağrılarını hafifletir.
PERİDOT: Beden-zihin dengesini sağlar. İyimserlik verir. Kaygıyı azaltır. Kıskançlık, egoistlik duygularını yok eder. Neşe ve sevinç verir.
AYTAŞI: Olumsuz enerjiye karşı kalkan görevi görür. Yaşama sevinci verir. Rüyaların daha nethatırlanmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek problemlerini giderir. Tokluk hiss oluşturur.
FLORİT: Başağrılarına karşı etkilidir. Düşüncelerin netleşmesine yardımcı olur. Enerji yatıştırıcı ve huzur vericidir. Zihinsel açıklık ve konsantrasyonu arttırıcı özelliği vardır.
JASPER: Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Sindirim sistemini ve safra kesesini güçlendirir. Endokrin sistemde dengeyi sağlar. Kişinin kendini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar ve fiziksel direnci arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder