"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

21 Mart 2011 Pazartesi

PERDE PİLAVI

Uzuuun bir aradan sonra herkese merhaba.. Blogların karmaşık durumu, benim İstanbula gidip gelmem ve bazı ekstra durumlardan dolayı epeydir ilgilenemedim bloğumla.. İnşallah bloglar ile ilgili durum tamamen düzelir de hepimiz normal düzene döneriz..
Perde pilavını yıllar önce ablamla ortak bir arkadaşımızda iftar davetinde yemiştim. Damak tadıma o kadar çok hitap ediyorduki o günden sonra en sevdiklerim arasına girdi. Daha sonra da bir kez üniversiteden bir arkadaşımın evinde yemiştim. O da gerçekten çok lezzetli olmuştu. O zamanlar ben nişanlıydım ve arkadaşımın annesinden bazı yemek tüyoları almıştım. Geçen gün aklıma geldi. Perde pilavını yiyince onun da tarifini yazmıştım. Sonra hemen kolları sıvadım ve hazırlıklara başladım:) Önce bademli, antep fıstıklı ve tavuklu bir iç pilav yaptım. O pişerken de hamurunu hazırladım. Hamuruna yumurta, karbonat, tuz ve yoğurt koyup yoğurdum. Sıra geldi en zor kısmınaaa.. Hamur açmayı hiç bilmeyen biri olarak yamuk yumuk ama sandığımdan daha iyi bir şekilde hamuru orta kalınlıkta açtım. Margarin sürülmüş ve bademlerle süslenmiş bir borcama bu hamuru kenarları dışa gelecek şekilde serdim. İçine pilavı doldurup hamurun kalan kısımlarını üzerine kapattım ve fırına attım. Yaklaşık 15-20 dakika içinde perde pilavımız hazırdı.. Afiyetle yedik:).. Yeni şeyler denemeyi seviyorum..

2 yorum:

  1. selam ben Aynur
    bloğunuzda çok faydalı bilgiler bulup izlemek istedim ve perde pilavı çok güzel görünüyor elinize sağlık
    sevgiler
    Medine den

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ediyorum.. kusura bakmayın bazı özel sebeplerden ve blogların durumundan dolayı ancak cevap yazabiliyorum.. benden de sevgiler size ve güzel şehir medineye.. sevgi ve dua ile...

    YanıtlaSil