"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

13 Ekim 2010 Çarşamba

GEÇEN PAZAR....

Pazar günü sabah erkenden eşimle birlikte Kahramanmaraş havalimanına kayınvalidemi karşılamak üzere gittik. Uçağın inişine göre biraz geç uyandığımızı düşünmüştük ama neyseki uçak da biraz rötar yapınca birbirimizi beklememiş olduk. Vakit oldukça erken olduğundan havalimanına çok yakın olan -yöresel dokunun da az çok hissedildiği- Kahramanmaraş Mado'da enfes bir kahvalti yaptık. Oradan biraz gezmek biraz da alışveriş bahanesiyle rotamızı Gaziantep'e çevirdik. Zaten yaşadığım ilçeye geldiğimden beri alışveriş yapmak için genellikle Antep'i tercih ediyorum. Çünkü hemen hemen aradığınız pek çok markaya ulaşmak burada mümkün oluyor. Hele de yakın zamanda açılan Sankopark alışveriş merkeziyle pek çok mağazayı birden kolayca gezme imkanımız oluyor. Bu sefer de aynen öyle yaptık önce Sankopark'a gittik ve mağazaları dolaştık. Yeni sezonun ürünlerine göz attık. Daha sonra Antep'in daha eski yerleşim bölgesi olan yere doğru koyulduk. İlk olarak Antepin enfes baharatlarının,kurumuş sebzelerinin ve meşhur bakır eşyalarının sergilendiği Zincirli Bedestende şöyle bir tur attık.
                               "bu da bedestenin içinden bir kare"
Bu küçük sevimli çarşıda gezimizi tamamladıktan sonra Mehmet Yaşin'in Lezzet Durakları programında izleyip ağzımızdan suların akmasına sebep olan enfes yemeklerini tatmak için İmam Çağdaş isimli lokantaya gittik.
Ben kahvaltıda yediğim 1001 çeşit yiyecekten sonra hala yediklerimi hazmetmeye çalıştığım için sadece bir lahmacun yedim ve ayran içtim. Antep lahmacununun özelliği soğansız bol sarımsakla yapılması ve içinde sebzelerin(kırmızı,yeşil biber ve domates) bol olması gerçekten çok lezzetli. Ayranın sunumu da çok hoş bakır bir tas ile geliyor ve içinde yine bakırdan küçük bir kepçe var. Ayranı bu şekilde içiyorsunuz gerçekten çok hoşuma gitti. 

Daha öncelerde yediğim ve çok hoşuma giden simit kebebını bir dahaki Antep turumuzda yiyebilirsem burada yayınlarım inşallah. Yemeğimizi de yedikten sonra evimizin yolunu tuttuk. Antep'ten oturduğumuz yere gelmek yaklaşık 1buçuk saat sürüyor. Ben sabah erken kalkmış olmanın da verdiği yorgunlukla arabada uyuya kalmışım eve az bir mesafe kala uyandım. Güzel ve dolu dolu geçen bir Pazar günüydü. Burada haftasonlarını seviyorum:):)


2 yorum:

  1. Es-Selam,blogunuz hayırlı olsun.Kahramanmaraş'ın zengin kültürünü fotoğraflarla yansıttığınız için teşekkürler,çok hoş görünüyor:) Mamalardan bahsetmişsiniz bolca,acıktım diyebilirim..
    Sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim ilk yorumum, çok sevindim :) benden de sevgiler..

    YanıtlaSil