"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

3 Ekim 2011 Pazartesi

HAFTASONU KAHVALTISI


Evlenmeden önce İstanbulda başka bir eczacının eczanesinde yardımcı eczacı olarak çalışıyordum. İstanbulda eczanelerin çalışma şartları çok ağır. Cumartesi dahil sabah 9 akşam 7 hatta yaz aylarında 7.30.. (Belki çok daha ağır şartlarda çalışanlar da vardır ama benim bünyem bunu bile zor kaldırıyordu) Hal böyle olunca geriye kalan 1 günde ne yapacağımı şaşırıyordum. Tabi o zamanlar evli olmadığım için evle ilgili de pek bir sorumluluğum yoktu. Şu an olsa nasıl yaparım hiç bilmiyorum.. Neyse evlendikten ve buraya geldikten sonra en güzel şeylerden biri de cumartesi pazarın tatil olması ve çalışma saatlerinin daha az olması oldu diyebilirim.. Tabi artık kendi eczanem de olunca -çok şükür- saatlerimi kendime göre ayarlayabiliyorum...
Hafta içi eşim kahvaltı etmeden evden çıkıyor. Hamileliğimden önce -her ne kadar çok sağlıksız olduğunu bilsem de- ben de birşey yemeden öğleye kadar duruyordum. Şimdi mutlaka birşeyler yemeye çalışıyorum. Tabi tek başına hiçbir tadı olmuyor. Biz de hafta sonları daha özenli kahvaltılar yapmaya çalışıyoruz. Artık ben kendimi çok da yormamak için öyle çok özel birşeyler yapmasam da yine de kendime göre özeniyorum. Bu sofra da cumartesi sabahı kahvaltımıza ait.. Patates kızartması favori kahvaltılığımız..:) Bu arada şunu söylemeden edemiycem patates kızartmasını çok tükettiğimiz için en sonunda epey bir araştırma sonucunda Tefal'in bir kaşık yağ ile 1 kilo patates kızartan Actifry fritözünden aldım. Gerçekten çok memnunum. Tarif kitapçığında bir sürü alternatif var ama sadece patataes kızartmak için bile alınabilir diye düşünüyorum.   Sadece ilk birkaç kızartmada makinenin kendine has değişik bir kokusu siniyor yiyeceklerin üzerine ama o da sonra geçiyor. Almak isteyip de kararsız olanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim. Kahvaltıyla başlayıp reklam kuşağıyla biten biraz karışık bir post oldu..:) 
Herkese iyi haftalar diliyorum..

4 yorum:

  1. bu actifry patatesini bende arkadaşımda yemiştim.ama o yağını bir kaşıktan daha fazla 3 kaşık falan koyuyor daha lezzetlii oluyor.ama kızartmalara yaklaşmamak adına:) aramıza mesafe koyuyorum bu makina ile

    YanıtlaSil
  2. evet canım yağ miktarını arttırarak daha çıtır yapılabiliyor ama benim alış maksadım zaten yağı az kullanmak olduğu için az koymayı tercih ediyorum... hem öyle de lezzetli oluyor ki..:) sen de az yağlı şeklini tercih edebilirsin..:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıorum çok hafif ve çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum bende kullanıyorum hele ki kestane tüketicilerine kesinlikle tavsiyem süper pişiriyor sanki sobada pişmiş gibi=) şuan hamile olduğum için midem hiç bir türlü kızartmayı almasada daha önce neredeyse haftada iki gün kullanıyorduk actifryı=) bu arada canım sana bişey sormak istiyorum kahvaltı takımın benimkiyle aynı uzun zamandır 12 ye tamamlamak için arıyorum ama konyada devamını bulamıyorum aldığın yerde devamı var mı yada yeni mi aldın merak ettim ama sormadan da geçemedim =)

    YanıtlaSil
  4. canım ben bu takımı evlenmeden önce -yani nerdeyse 3 yıl olacak- almıştım.. istanbuldan süleymaniyenin orda bir yerlerdeydi tam net hatırlamıyorum.. sanırım yardımcı olamıyorum.. kusra bakma.. sevgiler..

    YanıtlaSil