"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

1 Ağustos 2012 Çarşamba

ALİ NAZİK

Zaman akıp gidiyor.. Ben birşeylere yetişmenin telaşındayım, ama sanırım pek başarılı değilim:) Minikle yalnızız. Yanımızda anneanne veya babanne yok bu sefer. Ben işe gitmiyorum. Tüm vaktimi oğlum alıyor. Ve canıma okuyor laf aramızda:) Uyku problemimiz had safhada.. Allah yardımcımız olsun..
Ali naziği ramazanın başlarında bir akşam yapmıştım.. Yazmak bugüne kısmetmiş.. Kıymayla yaptım bu seferkini. Daha önce bir de kuşbaşı etle denemiştim. O sanki daha hoşuma gitmişti.. Aynı tarif kuşbaşı etle de uygulanabilir.. Yapımı şöyle:
Patlıcanları közleyip sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz. Bunu servis yapacağınız kaba aldıktan sonra üzerine zeytinyağda kavurduğunuz kırmızı biberi döküyoruz. Kıymayı soğan ve yeşil biber ile kavurup, üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekliyor, tuz ve baharat ilave edilip suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız patlıcanlı karışımın en üstüne de bu kıymalı harcı döküyoruz.. İşte bu kadar.. Kolay ve lezzetli bir yemek..
Ramazanda yazdığım ilk post olması hasebiyle geç de olsa temennilerimi ileteyim:) Allah hepimize bu mübarek ayı günahlarımızdan arınarak geçirmeyi ve tertemiz bir şekilde bayrama ulaşmayı nasip etsin.. Hayırlı ramazanlar..


1 yorum: