"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

24 Eylül 2011 Cumartesi

SON DOKTOR KONTROLÜM VE GEBELİKTE KULLANDIĞIM BİRKAÇ ÜRÜN

Normal şartlarda doktor kontrolüm bugündü. Ama biz randevuyu geçen ayın kontrolünde aldığımız için eşimin nöbetine denk geldiğini hiç farketmemişiz. Bunu farkedince perşembe günü doktorumu aradım ve randevuyu perşembeye aldırdım. Kontrolüm sorunsuz geçti şükür. 33. haftanın içerisindeyim. Minik 1900 g olmuş maşallah:) Ben de an itibariyle yaklaşık 7 kilo almış bulunuyorum.
Doktorumla bu sefer doğum şekliyle ilgili de konuştuk. Bebeğin baş çevresi biraz büyük olduğu için sezeryan önerdi. Hayırlısı bakalım. Duruma göre bayram öncesi veya sonrası olabilir dedi. Rabbim en uygun şekilde denk getirir inşallah.
Bu kontrolümde ilk kez NST de yapıldı. Belinize bağlanan kemer gibi bişeylerle yaklaşık 15 dakika kadar bebeğin kalp atışları dinleniyor. Sanırım bundan sonraki kontrollerde hep bakılacak. Bir dahaki kontrolüm 3 hafta sonra.. İnşallah herşey yolunda gider ve minikle vaktinde kavuşmak nasip olur..:) 

**Bunların dışında gebeliğin belli dönemlerinden beri kullandığım birkaç üründen bahsetmek istiyorum.


İlki anne adaylarının korkulu rüyası olan gebelik çatlaklarıyla ilgili olan LİERAC PHYTOLASTİL JEL.. Yaklaşık olarak 16. haftadan beri kullanıyorum. İlk zamanlar çok düzenli kullandığımı söyleyemem. Ama karnım büyümeye başladığından beri günde bir kez sürmeye çalışıyorum. Gerçekten faydasını gördüm Şu an için herhangi bir çatlak, çizgi meydana gelmedi. Maşallah diyim:) Bu konuda genetik faktörlerin çok önemli olduğu söyleniyor. Annemin karnına baktığım da durum pek de iç açıcı görünmüyordu. İnşallah benim için geçerli olmaz. Şu ana kadar bir problem olmadı şükür.


 
İkinci ürünün aslında direkt olarak gebelikle bir alakası yok. Ama gebelikte diş ve dişeti problemleri ortaya çıkabildiği için yazmak istedim. Ben normalde de hassas dişetlerine sahip olduğum için gebelikle beraber dişeti kanamalarım ve çekilmelerim artmıştı. PARADONTAX diş macununun bu konuda gerçekten çok faydasını gördüm. Birkaç gün içerisinde dişetlerimdeki çekilme hemen kesildi. Kanama zaman zaman oluyor. Ama çekilme geri dönüşümsüz bir olay olduğu için açıkçası bunun geçmiş olması benim için daha önemli. Bunu kullanırken diş fırçasının da yumuşak olması  ve mutlaka diş etinden dişlere doğru süpürme hareketini nazikçe yapmak gerekiyor. Yalnız macunun tadı bildiğimiz o fresh macun tadlarına hiç benzemiyor.. Epey bir değişik.. Ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanıyor...:)



Üçüncü olarak kullandığım balık yağındaan bahsetmek istiyorum. Gebeler ve bebek için omega-3 almanın önemi tartışılmaz. Yaşadığım yer itibariyle de omega-3 ten zengin balık bulmam oldukça zor. Hal böyle olunca takviye olarak hergün 1 kapsül alıyorum. Kapsüller oldukça büyük. İlk aldığımda yutamam diye çok gözüm korkmuştu ama çabuk alıştım:) Benim kullandığım SOLGAR'ın ürünü. İçerisinde 30 ve 60 kapsül olan iki formu bulunuyor.  Bunların dışında fiyatı daha uygun olan MARİNCAP isminde de bir balık yağı mevcut. Doktorlar bunu da öneriyor. Ben ilk olarak doktoruma danışmadan aldığım için bunu seçmiştim. Yoksa her ikisi de kullanılabilir. Ama gebelikte her balık yağı kullanılmıyor. Bazı balıklardan elde edilen yağlar vücutta birikerek toksik etki yapabiliyor. Bunun için mutlaka gebelerin kullanabileceği belirtilen ürünlerden almak gerekiyor.


Dördüncü ve son olarak da LANSİNOH merhemden bahsetmek istiyorum. Bu ürünü gebe veya doğum yapmış çoğu kadın biliyordur herhalde. Göğüs ucundaki çatlaklar için ideal bir merhem. Ben şimdiden biraz hassasiyet hissettiğim için ara sıra kullanıyorum. İnşallah doğumdan sonra çok kullanma ihtiyacı hissetmem. Ürünün en güzel özelliği sürdükten sonra bebeği emzirirken silinme gerekliliğinin olmaması. Anneler için pratik ve etkili birşey.. İçeriğinde de sadece saf lanolin var. Bu doğal bir madde ve bu yüzden bebeğe bir zararı olmuyor..

Benden şimdilik bu kadar.. Sanırım yazdığım en uzun yazılardan biri oldu. Ama kullanıp memnun kaldığım şeyleri paylaşmak istedim. Umarım birilerine faydası dokunur.. Sevgiler...

7 yorum:

  1. canım maşallah. inşallah en hayırlı şekilde olur doğumun. ben hamilelikten önce de balık yağı kullanıyordum, hamilelikte haftada 1 balık yiyorum, ama yiyemezsem o hafta balık yağı New Life'ınkini alıyorum, dr.um birşey demedi, en kalitelisi bu ve zaten bunu kullanıyorum diye aldım, sence nasıldır?

    YanıtlaSil
  2. Amin canım hepimiz için inşallah.. New Life ın birkaç tane balık yağı var sanırım. Sen tam adını yaz ben içeriğine bakıp sana söyliyim olur mu?

    YanıtlaSil
  3. canım EFA S - 1200. New Lİfe marka. beyaz büyükçe bir kutu. %60 omega 3 diyor. sen bir bak bakalım :)

    YanıtlaSil
  4. canım maşallah inş,Allah yardımcınız olsun inş.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim. Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  6. Çok faydalı bir post olmuş maşallah canım öperim

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim.. ben de öpüyorum;)

    YanıtlaSil