"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

18 Eylül 2011 Pazar

BEBEK ALIŞVERİŞİ

Dün eşim, annem ve babamla birlikte -maaile:)- Gaziantepteki ebebek mağazasına gittik. Aman Allahım o ne alışverişti öyle.. Hayatımda bir mağazada bu kadar uzun süre durduğumu hatırlamıyorum. Hadi kendimi geçtim eşim nasıl durdu onun şaşkınlığı içerisindeyim... :) O kadar süre durduk ama alınacak şeyleri de bitirdik sayılır şükür. Gerçekten birsürü seçenek arasından karar vermek çok zor. Çünkü birkez alıyorsun gereksiz şeyleri almayayım diyorsun fiyatı çok uçuk olmasın diyorsun eee bu kadar çok şey olunca hepsini bir araya getirmeye çalışmak epey uzun sürüyo.. Ama yakın zamandan tecrübesi olan birinin fikrini alarak gitmek çok faydalı oldu.. Bayramda geldiğinde geçen yıl doğum yapan eltimle birlikte hazırlamıştık listeyi.. Öyle olmasaydı heralde akşam ancak çıkardık mağazadan..:)
Aldıklarımıza gelince:
-Maxi-Cosi Pebble Ana Kucağı (resim)

-Maxi-Cosi Bebek Arabası (resim)
 Zaten en çok vakti bu iki parçayı seçmekte harcadık. Ana kucağının isofix özellikte olmasını istiyorduk çünkü aracın kemeriyle bağlanan modeller hiç pratik olmuyor. Isofixli olanlarda koltuğa sabit bir baza yerleştiriliyor ve basit bir hareketle ana kucağını içine yerleştirebliyorsunuz. Kemer olarak sadece kendi kemerini bağlamanız yeterli çünkü ana kucağı zaten sabitlenmiş oluyor. Ama açıkçası isofixli ve klasik olan model arasında bu kadar fiyat farkı olacağını hiç düşünmemiştim. İşte hal böyle olunca bunları seçip ayarlamak baya bir uzun sürdü.

-Kraft Oyun Parkı (ürünü haftaya teslim alıcaz siteden de hangisi olduğunu hatırlayamadım:)  )
Minik beyin kendine ait bir odası olmayacağı ve benim gibi ayda bir İstanbula giden bir annesi olduğu için taşınabilir olan bu yataktan almak en mantıklısı gibi göründü... :) Umarım memnun kalırız..

Büyük parçalar ve maliyeti yüksek olanlar bunlar. Ana kucağını arabaya sabitleyen baza da ayrı olarak satılıyor ve fiyatı anakucağı kadar nerdeyse.. Bunları aldığımız miktara verilen hediye çekiyle de diğer eksikleri tamamlamış olduk. Biberon, emzik gibi ürünleri Chicco marka aldım. Ayrıca Chicco'nun pişik önleyici kremini tavsiye etmişlerdi onu da aldım. Bebeğin küveti, kova, maşrapa, tırnak makası... Liste böyle uzayıp gidiyor.. Islak mendil olarak da Unibaby' nin yenidoğan için olanını aldım. İçinde hiçbirşey yok yalnızca distile suyla hazırlanmış. Bunların dışında bir de son olarak ve yine eltimin tavsiyesiyle aldığım Korbell çöp kovası var. Bebeğin kirlenmiş bezlerini biriktirmek için koku sızdırmayan  bir ürün. Çok orjinal ve pratik birşey bence..

İşte böyle uzun süren ama keyifli bir alışveriş oldu. Eşyalar tamamlanmaya başladıkça özlem de artıyor. Rabbim tüm anne adaylarının bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.. Sevgiler...






4 yorum:

  1. Arkadaşın profilinde blog adresine bağlantı vermemişsin. Takip ettiğin bloglardan tahmin edip geldim. Sana hoşgeldin demek için.

    Bebeğine rabbim sağlıcakla kavuştursun inşallah.

    Ha birde yorum yazmadaki şu kelime dorulamayı kaldırırsan daha kolay yorum yazabiliriz.

    Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Sen de hoşgeldin:) Amin, Allah razı olsun.. Uyarılarını dikkate alıcam.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel ne heyecanlıdır o ilk alışverişler..
    Tadı dün gibi hatırımda :)
    İnsanın içi içine sığmaz,günler geçmek bilmez :)
    Rabbim sağlıcakla kavuştursun inşAllah hayırlısıyla..
    Güle güle kullanmak nasip etsin hepsini de..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Evet gerçekten de öyle.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Çok çok teşekkür ederim.. Sevgi ve dua ile..

    YanıtlaSil