"Dünya ise; bütün şa'şaasıyla ahirete nispeten bir zindan hükmündedir.." BEDİÜZZAMAN

29 Mayıs 2011 Pazar

REFLÜ

Son zamanlarda hamilelik komplikasyonlarından biri olan reflüyle boğuşuyorum.. Midemde ekşime, şişkinlik oluyor ve sanki yediğim herşey boğazıma dizilmiş gibi hissediyorum.. Dün akşam bu durum artık iyice canımı sıkmaya başladı. Çünkü iyi beslenmem gereken bu dönemde korkumdan doğru dürüst birşey yemek istemiyorum. Reflü tedavisinde kullanılan ilaçların bir kısmı gebelikte de kullanılabiliyor. Ben de yaklaşık 1 haftadan beri antiasit bir şurup kullanıyorum ama pek rahatlattığı söylenemez. Okuldan ve eğitimlerden hatırladığım şeyleri de uygulamaya çalışıyorum. Ama dün akşam unuttuğum şeyler olabilir düşüncesiyle biraz daha araştırma yaptım. Mesela nane, çikolata, gazlı içecekler vs. dikkat ediyordum ama domates hiç aklımda yoktu. Şu sıralar bahçe domatesleri çıktığı için bol domates tüketiyordum. Bir süre ona da dikkat etmem gerekecek. Bunlara bakarken bir de Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bir önerisi dikkatimi çekti. Dün akşamdan beri de onu uyguluyorum. Midede ekşime hissedildiği an sadece 2 yudum soğuk süt içmenin ve bunu 15 gün boyunca ekşimeyi her hissettiğinde tekrar etmenin reflü tedavisinde çok başarılı olduğunu yazıyordu. Bakalım uygulamaya çalışıyorum inşallah iyi olur. Dün akşamdan beri daha rahatım şükür. Bir de benim gibi reflüden şikeyet eden kişiler için naçizane tavsiyem yukarıda yazılanlara dikkat etmenin yanında, sık sık ve az az yemek (aah bir başarabilsem), yatmadan en az 1 saat önce yemeyi kesmek ve yatarken yüksek yastık kullanıp sol tarafa yatmaya çalışmak... Rabbim tüm hastalara şifa versin...

24 Mayıs 2011 Salı

MİM-2

Kendisini ve bloğunu çok sevdiğim yemyeşildeniz'cim tarafından mimlenmek beni çok mutlu etti. Teşekkürlerimi sunuyor ve cevaplamaya başlıyorum..

1- Hayalinizdeki meslek nedir?

Lise yıllarımda pek çok öğrencinin olduğu gibi benim de tıp kazanma isteğim had safhadaydı.. Nasip eczacılık geldi.. Ama gerçekten şu an çok şükrediyorum.. Çok güzel ve kutsal bir meslek doktorluk şüphesiz.. Ama ben kaldıramazmışım.. Her zaman hayırlısı diye dua etmekte fayda var..:)

2-Çay mı kahve mi? Sütlü mü sütsüz mü?

Çay tabikide.. Hem de oldukça açık...:)

3- En önemli makyaj hileniz ?
Makyajın normalini bilmem ki hilesine bilmem ne diyim?  :)
4- Tam şuan kucağınıza bir cin düşseydi ve 3 dilek hakkınız olduğunu söylese ne dilerdiniz?
- Allah'ın rızasına uygun bir hayat yaşamak
-Sevdiklerimle beraber dünya ve ahirette güzellikler içinde olmak
-Dünyada meydana gelen kötü olaylara son verebilmek
5-Kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği veya tatlı.Bu öğünlerden ömrünüz boyunca yalnızca bir tanesini seçmek zorunda kalsaydınız  hangisi olurdu?
Sanırım en düzenli olarak gerçekleştirebildiğim için akşam yemeği olurdu..
6- Eğer Hello Kitty olsaydınız kurdelanız hangi renk olurdu?
Kırmızı olabilirdi ya da mor.. İkisini de çok severim:)
7- Eğer ömrünüz boyunca yalnızca bir tane takı takma seçeneğiniz olsaydı, bu ne olurdu?
Takıyla aram hiçbir zaman çok iyi olmamıştır.. Çoğunlukla alyanstan bile içime fenalık gelir, daralırım.. Eve gelir gelmez ilk işim eğer taktıysam bişeyler onları çıkartmak olur.. Ama yine de bir şansım olsaydı yüzüğü seçerdim herhalde.. En zararsız o gibi...:):)
8- Sahip olmak istediğiniz yetenek?
Bir şekilde maddi veya manevi sıkıntı çeken insanların acılarını dindirmek isterdim.. Birinin karşınızda bir hastalık veya herhangi bir sıkıntı çekmesi ve elinizden birşey gelmemesi dünyanın en kötü şeylerinden biri:(
9-Eğer geleceği görme şansınız olsa,görmek ister miydiniz ? 
Yanii, bunu pek kaldırabileceğimi düşünmüyorum.. Görmesem daha iyi..
10- Gizli ünlü Aşk ?
İnsan büyüyünce ünlü aşklardan ünsüz aşklara terfi ediyor sanırım..:):)
11- Neden blog tutmaya başladınız ?
Hayatım birden çok değişti sanırım en çok bunu tolere edebilmek için.. Ama insan blog okuya okuya da içinde istek uyanıyor bunu da itiraf etmeliyim...
12- Şimdi bu mimleri kime göndereceksin?
Artık belki cevaplamayan kalmamıştır çok da takip edemedim ama yine de bir kaç isim yazayım:
biraz gerçek biraz hayal
cadıkızın dırdırı
gönül çelen

20 Mayıs 2011 Cuma

TATİL SEZONU AÇILMIŞTIR:)

Merhabalar... Uzun zamandan beri mevcut durumumdan dolayı kendimi epey halsiz hissediyordum.. Şükür geçiyor sanırım.. Son 1 haftadır daha iyiyim maşallah:) Eve gelip gerekli işlerimi yapınca -hatta bazen yapamadan- direkt uyuma moduna girdiğim için bloğuma da bişey yazma fırsatı bulamıyorum pek.. İnşallah bundan sonra düzelir..
Şu an bunları Mersin/ Erdemli'de bir otel odasında yazıyorum.. :) Denize sıfır, çok sakin  ve huzurlu bir yer.. Gerçi az önce giriş yaptık ama şunu anladımki insanın baştan içine sinince siniyor yoksa beğenemiyorsunuz.. Zira dün başka bir yerde kalmıştık ve daha baştan fiyaskoydu.. 19 Mayıs tatilini fırsat bilip 4 gün kafa dinlemek üzere geldik. Buralar sıcak memleket olunca tam yaz gelmeden gelmek daha iyi olur diye düşündük.. Şu an hava çok güzel, tatlı bir sıcak var.. İnşallah dünün yorgunluğundan sonra huzurlu 1-2 gün geçirebiliriz..
Bizim için tatil sezonu açılmıştır vesselam....:)

8 Mayıs 2011 Pazar

DEĞİŞİK DUYGULAR İÇİNDE BİR ANNELER GÜNÜ:)

Bu yıl benim için içimde çook değişik duyguların uyandığı bir anneler günü yaşıyorum. Her zaman bir evlat olarak kutlamaya alışık olduğum bu güzel günü ilk kez anne adayı olmanın verdiği sevinçle kutluyorum..:) Evet belki henüz anne değilim ama Rabbim nasip ederse inşaallah bir süre sonra bu mutluluğu yaşayacağım.. İlk kez bu yıl anneler gününü kutladığım kişiler "senin de anneler günün kutlu olsun" diyor... :) İnşaallah bebeğimizi kucağımıza aldığımız günleri de hayırlı ve sağlıklı bir şekilde görürüz.. Tüm anne adaylarına Rabbim kolaylıklar versin..

Bu vesileyle bir kez daha tüm annelerin gününü de kutlamak isterim.. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin... (AMİN!!!!!!)


'...Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara 'öf' bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle...' (İsra, 23)